Gerhardt

Gerhardt, artiestennaam van Gerhardt Heusinkveld (Aalten, 22 augustus 1979), is een Nederlands artiest, muzikant en auteur. Naast zijn solowerk als Gerhardt vormt hij samen met de artieste Lavalu het duo 1st of June. Als achtergrondzanger-percussionist-gitarist maakte hij onderdeel uit van Beans & Fatback. Daarnaast is producer en co-writer en schrijft hij columns, korte (kinder)verhalen en gedichten.

Gerhardt brengt in 2011 in eigen beheer het mini-album “all is there” uit. De muziek op deze cd werd ingespeeld door de leden van Triggerfinger. Begin 2011 werd Gerhardt, na het uitbrengen van zijn eerste single ‘A Brand New Heart’, gekozen tot 3FM Serious Talent. Vervolgens speelde hij op diverse festivals waaronder: Oerol, diverse bevrijdingsfestivals, Noorderslag en trad op in diverse nationale radio- en televisieprogramma’s. ‘A Brand New Heart’ wordt een bescheiden hit in Brazilië. Begin 2012 tekent Gerhardt een platencontract bij V2 Records. Zijn tweede cd, getiteld ‘Sprawlers’, verschijnt in oktober 2012. Halverwege 2013 ontmoet Gerhardt de artieste Lavalu. Zij besluiten samen op te gaan treden als duo.

In oktober 2016 verschijnt zijn album “What Lovers do” bij Excelsior Recordings. Het album en bijbehorende theatershow verhalen over de gevonden ingesproken dagboeken die Gerhardt vond op een rommelmarkt in Groningen. Hierop blikt een man terug op zijn bewogen leven en bijbehorende schaamteloze ontboezemingen. De theatertournee met Peter Faber ging langs 40 theaters in Nederland en België.

'Gerhardts muziek varieert van swingend als Bowie (Like a Wolf) naar crooners als Frank Sinatra en Nat King Cole (This Big Ol’Heart, Suzy Little Child). Ik heb het genoegen gehad om Gerhardt door de jaren heen in verschillende gedaanten (solo, met band, op een festival of in het theater) te hebben zien spelen en het was iedere keer een feestje. Ik ben daarom ook enorm trots om de beste man nu in onze tuin te mogen verwelkomen en ben ervan overtuigd dat het ook dit keer weer een feest wordt.' - Marco

 

All Events Of Gerhardt

0
JOUW DONATIE
  • No products in the cart.